Skip to main content

ΤΡΟΠΟΙ/ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ

ΤΡΟΠΟΙ/ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ

ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΑΠΑΝΗ, ΒΑ, ΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

 

Ο ρατσισμός είναι οι διακρίσεις που γίνονται απέναντι σε άτομα και ομάδες με βάση κάποια αυθαίρετα κριτήρια, με αποτέλεσμα την κακή και άδικη συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Ο ρατσισμός μπορεί να είναι πολλών ειδών, ανάλογα με το σε ποιους απευθύνεται. Μπορεί λοιπόν, να είναι: κοινωνικός, εθνικός, φυλετικός, θρησκευτικός κ.ά.

 

Η φύση είναι σαν ένα χημικό εργαστήριο. Κάθε ζωντανός οργανισμός, είτε φυτικός είτε ζωικός, έχει πολυάριθμες και ποικίλες λειτουργίες που επιφέρουν πολλές μεταβολές στο περιβάλλον και στους εαυτούς τους. Οπότε, η φύση είναι γεμάτη από χημικές ενώσεις και αντιδράσεις που επιφέρουν πολλές αλλαγές.

 

Η μόλυνση του περιβάλλοντος αποτελεί ένα σοβαρό κοινωνικό και οικονομικό πρόβλημα. Κοινωνικό πρόβλημα είναι γιατί επιφέρει πολλά και ποικίλα προβλήματα στο κοινωνικό σύνολο, κυρίως στην υγεία. Οικονομικό φαινόμενο είναι, διότι από την οικολογική καταστροφή προκαλούνται διάφορα προβλήματα στην οικονομική ανάπτυξη των ανθρώπων λόγω της κατασπατάλησης των οικολογικών πόρων. Επομένως, οι συνέπειες μπορεί να είναι τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές και να αποτελέσουν μια στασιμότητα για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.

 

Η μοναξιά αποτελεί ένα σύγχρονο κοινωνικό πρόβλημα. Πολλοί άνθρωποι οδηγούνται στη μοναξιά, την αποξένωση και την απομόνωση, διότι φοβούνται την επικοινωνία και την κοινωνική επαφή. Επιπλέον, η έλλειψη εμπιστοσύνης είναι μία ακόμη αιτία για την πρόκληση της απομόνωσης. Οπότε, το κοινωνικό αυτό πρόβλημα πρέπει να μας ενεργοποιήσει για να σκεφτούμε και να προβληματιστούμε για την αντιμετώπισή του.

 

Ο σημερινός Τύπος διακρίνεται σε είδος κατηγορίες ανάλογα με το είδος του: τον έντυπο και τον ηλεκτρονικό. Ο έντυπος Τύπος είναι ο παραδοσιακός, οι εφημερίδες και τα περιοδικά τα τυπωμένα στο χαρτί. Αντιθέτως, ο ηλεκτρονικός Τύπος είναι πιο σύγχρονος και έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος τα τελευταία χρόνια λόγω της εξάπλωσης του διαδικτύου. Επομένως, όλες οι έντυπες εφημερίδες κυκλοφορούν και σε ηλεκτρονική μορφή, όπως επίσης υπάρχουν και πολλά ψηφιακά περιοδικά. Για παράδειγμα, το Εμείς, το Τέχνες και Πολιτισμός, το Culturagenda, είναι μερικά παραδείγματα ψηφιοποιημένων περιοδικών.

creative writing , dhmiourgikh grafh, book, books, writing, paragraph, paragraphs, writingskills

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 1533