Skip to main content

Παιδική Άθληση και Πανδημία: Έκθεση


Παιδική άθληση και Πανδημία

Η πανδημία που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο και ο αναγκαστικός εγκλεισμός έχει προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες στην καθημερινή μας ζωή. Μία από αυτές είναι η έλλειψη άθλησης των παιδιών και των εφήβων. Αυτό το ζήτημα έχει προκαλέσει ψυχοσωματικές δυσκολίες στα παιδιά, με αποτέλεσμα να κρίνεται απαραίτητο να αντιμετωπιστεί.
Η έλλειψη άθλησης επηρεάζει αρνητικά τα σημερινά παιδιά. Κατ' αρχήν, τα παιδιά που δεν ασκούνται δεν μπορούν να εκτονώσουν την ενέργειά τους.Επιπλέον, η ανία και η πλήξη οδηγούν πολλές φορές τα παιδιά στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού, την υπερφαγία.Αυτή η συνέπεια σε συνδυασμό με την έλλειψη άσκησης έχει αρνητικά αποτελέσματα στην ομαλή ψυχοσωματική ανάπτυξη του παιδιού.Επιπροσθέτως, τα παιδιά δυσκολεύονται να διατηρήσουν ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητά τους κι έτσι, υπάρχει έλλειψη οργάνωσης και αυτοπειθαρχίας.  
 
Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος απαιτείται η δραστηριοποίηση προπονητών και ψυχολόγων ή ακόμη και αθλητικών ψυχολόγων. Αυτοί οι αρμόδιοι οφείλουν να μελετήσουν τις ανάγκες κάθε παιδιού και να διαμορφώσουν το κατάλληλο πρόγραμμα άσκησης και διατροφής.Ωστόσο, είναι σημαντική και η συνεργασία και η στήριξη των γονιών για να μπορέσει το παιδί να δείξει αυτοπειθαρχία και να τηρήσει αυτό το πρόγραμμα.
 
Η πανδημία έχει αλλάξει τη ζωή μας και έχει φέρει αρκετούς περιορισμούς. Ωστόσο, πρέπει να γίνουμε πιο ευρηματικοί και να βρίσκουμε πάντοτε εναλλακτικούς τρόπους ποιοτικής διαβίωσης.

creative writing , dhmiourgikh grafh, acwa, creativethinking, εκπαιδευση, education, greeklanguage, greek, παιδιά, άθληση, πανδημία

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 1135