Skip to main content

ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ: ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΛΟΓΟΥ (για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου)

 
 Με ποιους τρόπος πιστεύετε ότι μπορούμε να καλλιεργήσουμε την ενσυναίσθηση στα παιδιά; Να αναφέρετε παραδείγματα 
Η ενσυναίσθηση αποτελεί μια κοινωνική δεξιότητα. Έτσι, συνδέεται με την κοινωνικοποίησή μας και τη συναισθηματική μας νοημοσύνη. Επομένως,  μπορούμε να την καλλιεργήσουμε μέσα από την επαφή μας και την ουσιαστική επικοινωνία μας με τους άλλους ανθρώπους. Για παράδειγμα, ο δημοκρατικός διάλογος και οι ειλικρινείς συζητήσεις μπορούν να μας οδηγήσουν να κατανοήσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς των άλλων. 
Επιπλέον, η συμμετοχή σε ομαδικές και συνεργατικές δραστηριότητες εντείνουν την κοινωνικοποίησή μας και κατά συνέπεια, αυξάνουν και την ενσυναίθησή μας. 
Επιπροσθέτως, η ενασχόληση με τις τέχνες συντελεί στην καλλιέργεια της συναισθηματικής μας νοημοσύνης και μπορεί να συμβάλλει στην απόκτηση ενσυναίσθησης. 
Ακόμη και το παιχνίδι με κούκλες μπορεί να βοηθήσει το παιδί να καλλιεργήσει την ενσυναίσθησή του. 
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να βγούμε από τη ζώνη του κομφορμισμού μας και να επιδιώξουμε την άμεση και ουσιαστική σχέση με τους συνανθρώπους μας ώστε να μάθουμε να μπαίνουμε στη θέση τους και να αξιολογούμε και να αιτιολογούμε όλα όσα τους ωθούν σε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. 
 
 
 
 

creative writing , dhmiourgikh grafh, acwa, creativethinking, writing, ψυχολογία, ενσυναίσθηση, psycholog

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 1460