Skip to main content

ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ (ΕΚΘΕΣΗ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ)

Αγαπημένοι μου γονείς,

 


Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας εκφράσω την επιθυμία μου να αποκτήσω ένα καινούργιο ποδήλατο και για ποιον λόγο θεωρώ ότι θα με ωφελήσει στην καθημερινότητά μου.



Φαντάζομαι αυτό το ποδήλατο να είναι σύγχρονης τεχνολογίας και κατασκευής, ώστε να είναι ασφαλές και γερό για τη μετακίνησή μου. Θα μου άρεσε να έχει μαύρο αστραφτερό σκελετό με μπλε ρίγες. Η σέλα του πρέπει να είναι δερμάτινη, μαλακή και άνετη για να μην κουράζομαι όταν το χρησιμοποιώ. Τα φρένα του πρέπει να είναι καινούργια, αποτελεσματικά και ελεγμένα από ειδικούς για να μου εξασφαλίζουν σιγουριά στην οδήγησή του. Το τιμόνι πρέπει να είναι ατσάλινο, σταθερό και εύκολο στον χειρισμό του ώστε να μην απαιτείται πολλή δύναμη να το χειριστώ. Καλό θα ήταν επίσης να έχει μαλακά, πλαστικά χερούλια για ευκολότερη χρήση. Για την ασφάλειά μου, αλλά και των πεζών και των άλλων οδηγών, χρειάζεται να υπάρχει ένα κουδουνάκι, το οποίο θα προειδοποιεί τους υπόλοιπους ανθρώπους στον δρόμο για την παρουσία μου. Έτσι, δεν θα υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος για ατυχήματα! Επιπλέον, είναι απαραίτητες οι αναρτήσεις ώστε το ποδήλατο να κρατά αντιστάσεις όταν οδηγώ σε κατηφορικούς δρόμους. Αναγκαία προϋπόθεση για την ασφάλειά μου αποτελούν και τα γερά λάστιχα και οι λεπτές ακτίνες στις ρόδες του ποδηλάτου. Τέλος, θα μου άρεσε να έχει μια ασημένια, λαμπερή καδένα και μεγάλα και τραχιά πετάλια, ώστε να πατάω γερά, χωρίς να γλιστράω και να χειρίζομαι το ποδήλατο με άνεση και ασφάλεια. Θα μου άρεσε το ποδήλατό μου να είναι κατάλληλο για βόλτες και εξερευνήσεις σε βουνά και κακοτράχαλα εδάφη, οπότε είναι απαραίτητο να έχει πολλές ταχύτητες, όπως αρμόζει σε ένα μοντέρνο όχημα.



Θεωρώ ότι η απόκτηση ενός ποδηλάτου θα με ωφελήσει ψυχικά και σωματικά. Αρχικά, το ποδήλατο αποτελεί μια εξαιρετική φυσική άσκηση, με αποτέλεσμα να με βοηθήσει να είμαι σε καλή φυσική κατάσταση και να φροντίζω το σώμα και την υγεία μου. Επιπλέον, με το ποδήλατο θα έχω την ευκαιρία να κάνω βόλτες με τους φίλους μου κι έτσι, θα με βοηθήσει να κοινωνικοποιηθώ και να χτίσω γερές φιλίες και μια ουσιαστική επικοινωνία με τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Άλλωστε, γνωρίζετε πόσο σημαντική είναι η αξία της φιλίας! Επομένως, το ποδήλατο δεν έχει μόνο σωματικά, αλλά και ψυχικά οφέλη, καθώς μας κάνει να αισθανόμαστε ζωντάνια, δύναμη, χαρά και ευεξία!



Επομένως, πιστεύω ότι καταλάβατε τα οφέλη που μπορεί να μου προσφέρει ένα ποδήλατο τόσο στη σωματική μου κατάσταση όσο και στην ψυχική. Υποστηρίζω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε να αγοράσουμε ένα ποδήλατο για να απολαύσουμε όλοι μαζί αυτά οφέλη!
 
Με αγάπη,
ο γιο σας, Γιώργος
 
 
 

logotexnia, creative writing , dhmiourgikh grafh, writing, greeklanguage

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 1306