ΑΛΟΗ, ΓΑΝΟΔΕΡΜΑ, ΚΙΣΘΟΣ, ΠΡΟΠΟΛΗ: ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ! ΕΡΓΟ ΚΡΥΦΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΜΟΡΦΙΑΣ, ΕΥΕΞΙΑΣ… ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! Κριτική του Νεκτάριου Δίβαρη

 

Η Αθηνά Μαλαπάνη είναι κλασική φιλόλογος, απόφοιτη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγήτρια δημιουργικής γραφής και αγγλικής γλώσσας. Διαθέτει επίσης σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων (ΑΣΟΕΕ) και έχει εκπονήσει διπλωματική διατριβή της στην αρχαία ελληνική και κυπριακή ιατρική. Πάνω από όλα είναι ένας εξαίρετος άνθρωπος, επαγγελματίας, μια μοναδική γυναίκα με ιδιαίτερη προσωπικότητα και ανησυχίες, ιδέες, απόψεις, τις οποίες και εκφράζει δυναμικά μέσω της αρθρογραφίας και της συγγραφής!

Το παρόν βιβλίο είναι ένα σπουδαίο πόνημα της συγγραφέα, το δεύτερο κατά σειρά που εκδίδει, αυτή τη φορά με εξ’ ολοκλήρου προσωπική εργασία και επιμέλεια, καθώς αποτελεί αυτοέκδοση. Η συγγραφέας γεύεται τους καρπούς της διπλωματικής διατριβής της και μέσω του βιβλίου μάς τους παρουσιάζει ανανεωμένους, μελετημένους και έπειτα από πολύ εμπεριστατωμένη έρευνα, ώστε να μην υπάρξει ψεγάδι στον λόγο, αλλά και στην πληροφορία και τη γνώση που μεταλαμπαδεύει. Από την πρώτη στιγμή, ο κάθε αναγνώστης κατανοεί τη σοβαρότητα και προσοχή του βιβλίου τόσο σε ύφος, αλλά και στον τρόπο έκφρασης της συγγραφέα, στοιχεία πολύτιμα για ένα αξιόλογο βιβλίο όπου τα εκτιμά κάθε σεβαστός αναγνώστης.

Είναι κοινώς αποδεκτό ότι όταν μια γνώση ή μια ύλη, ένα αντικείμενο που γνωρίζουν και πραγματεύονται λίγοι και ειδικοί διαδοθεί στο ευρύ κοινό, τότε σίγουρα μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις και παρερμηνείες στο πλαίσιο της αμάθειας -ή ακόμα χειρότερα της ημιμάθειας. Εσφαλμένα λοιπόν, πολλοί πιστεύουν ότι η αλόη έχει γίνει πασίγνωστη εξαιτίας της εμπορευματοποίησης που επικρατεί στη σημερινή εποχή. Η χρήση της αλόης -όπως μαθαίνουμε από το βιβλίο- υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων, διότι ήταν γνωστή για τις ευεργετικές της ιδιότητες, ακόμη και από τον ίδιο τον Μέγα Αλέξανδρο! Αλόη, γανόδερμα, κίσθος, πρόπολη στα χέρια Ελλήνων και Κύπριων ιατρών από την αρχαιότητα που έδωσαν πολύτιμους ορισμούς για το ευ ζην! Όλα αυτά και πολλά ακόμη μυστικά, όχι τόσο κρυφά όσο φαίνονται, καθώς αποτελούν γνώση που υπήρχε και περίμενε να μεταδοθεί συμπτυγμένη και οργανωμένη σε ένα εξαίσιο βιβλίο στα χέρια μας!

Το έργο αυτό έβγαλε εις πέρας η Αθηνά Μαλαπάνη με μεγάλη επιτυχία. Δημιούργησε με μεράκι και αγάπη για το αντικείμενο της ένα πολύτιμο βιβλίο, στο οποίο παρουσιάζει την προσπάθεια που κατέβαλλε υπέρ του δέοντος μέσω των γνώσεών της στην αρχαία ιατρική. Τέλος, διασαφηνίζοντας τον χαρακτήρα και την ακεραιότητα του βιβλίου, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν έρχεται να καταρρίψει ή να αντικαταστήσει τις ιατρικές συμβουλές και οδηγίες. Αντιθέτως, τάσσεται πλάι σε αυτές και στην καθοδήγησή τους, καθώς μας ενημερώνει και μας διαφωτίζει πάνω σε πολλά θέματα υγείας και ευεξίας!

 

Αποτελεί ένα ωραίο και ευανάγνωστο κείμενο που διαβάζεται παντού και πάντα με καλή διάθεση! Καλή ανάγνωση σε όλους !

 

 

   

logotexnia, creative writing , dhmiourgikh grafh, literature , book, books, vivlio , vivlia, beauty, aloevera, aloe, ganoderma, reishi, kisthos, propoli, beautysecrets

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - LEARNING GREEK

Αθηνά Μαλαπάνη.
Μαθήματα Ελληνικών - Learning Greek.
Athena N. Malapani MA, Philologist National and Capodistrian University of Athens,
Writer and Author.

NEWSLETTER

Γραφτείτε στο Newsletter μας για να μαθαίνετε πάντα πρώτοι τα νέα μας!