Skip to main content

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ: ΘΕΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΑΠΑΝΗ, ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ


ΘΕΜΑ: Ο εθελοντισμός γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη στη σύγχρονη Ελλάδα. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα οφέλη του; Θα θέλατε να συμμετάσχετε σε μια εθελοντική ομάδα; Ναι ή όχι και γιατί; Να αναπτύξετε τις απόψεις σας σε ένα άρθρο για το σχολικό σας περιοδικό.

Τίτλος: Ο εθελοντισμός στις μέρες μας
Α/ Πρόλογος
Ο εθελοντισμός, δηλαδή η προσφορά εργασίας στο κοινωνικό σύνολο χωρίς αμοιβή, πληρωμή ή μισθό, έχει κερδίσει έδαφος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Πολλές και ποικίλες εθελοντικές ομάδες έχουν εμφανιστεί με στόχο την κοινωνική προσφορά αφιλοκερδώς και δωρεάν σε πολλά επίπεδα. Επομένως, τα οφέλη του εθελοντισμού στην κοινωνία είναι πολλά χωρίς καμία αμφιβολία.

Κύριο Μέρος
Ζητούμενο 1: Οφέλη εθελοντισμού
Ωφελείται το κοινωνικό σύνολο και ειδικά, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (φτωχοί, μετανάστες-πρόσφυγες, άνεργοι, άστεγοι, κακοποιημένες γυναίκες, κακοποιημένα και παραμελημένα παιδιά, ορφανά, χήρες)

Ωφελούνται και σώζονται ακόμη και ζώα και το περιβάλλον από αντίστοιχες ζωοφιλικές και περιβαλλοντικές εθελοντικές οργανώσεις
Εθελοντισμός = εργασία χωρίς αμοιβή/ μισθό - εξοικονόμηση χρημάτων
Παράγεται μέσω του εθελοντισμού ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο για να μπορούμε όλοι οι άνθρωποι να συμβιώσουμε με ομόνοια και αξιοπρέπεια
Όταν είμαστε εθελοντές, μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο μιας εθελοντικής ομάδας
Καλλιεργείται η ανθρωπιά μας και σεβόμαστε τα δικαιώματα των συνανθρώπων μας


Ζητούμενο 2:
Θα ήθελα να γίνω εθελόντρια σε μια περιβαλλοντική εθελοντική οργάνωση.
~ καθαρισμός της φύσης (π.χ. πάρκων, πλατειών, ακτών, δασών) & αναδάσωση σε καμένα δάση
Με ενδιαφέρει να προστατεύσω το περιβάλλον, καθώς μολύνεται καθημερινά από πολλούς παράγοντες και οφείλουμε να αντιστρέψουμε το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

Γ/ Επίλογος
Επομένως, ο εθελοντισμός είναι πολύ σημαντικός για τη σύγχρονη κοινωνία. Άρα, όλοι οι φορείς κοινωνικοποίησης και παιδείας, όπως το σχολείο, η οικογένεια και τα ΜΜΕ, πρέπει να καλλιεργήσουν στους πολίτες την αξία του εθελοντισμού και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν όσο περισσότερο μπορούν σε εθελοντικές δράσεις που επιθυμούν.

creative writing , dhmiourgikh grafh, creativethinking, ΝεοελληνικήΓλώσσα, ελληνικά, εθελοντισμος, ελληνικήγλώσσα, volunteer, voluntarism

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Προβολές: 2215