Skip to main content

Redwar: Bloodlines: Ένα νέο μυθιστόρημα φαντασίας από τον S. K. Dallís! Ένα μυθιστόρημα φαντασίας που δεν πρέπει να χάσεις!

 

Καλώς ήρθες στην προσωπική μου ιστοσελίδα, στο Athenas Creative Writing Academy.  Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μας εμπιστεύεσαι την προβολή του πρώτου σου βιβλίου, Redwar: Bloodlines.

  1. Θα ήθελα να μας πεις λίγα λόγια για εσένα; Τι πιστεύεις ότι πρέπει να ξέρουν οι αναγνώστες και οι αναγνώστριες για εσένα;

Καλώς σε βρήκα, είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μου δίνεις την ευκαιρία να παρουσιάσω για πρώτη φορά το πόνημά μου στην προσωπική σου ιστοσελίδα. Είναι πραγματικά, ένας ιστότοπος που σέβεται, αγαπά και αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της ελληνικής γλώσσας και βέβαια, μια πλατφόρμα για νέους συγγραφείς που μπορούν να αναδείξουν το έργο τους με σεβασμό και αμεροληψία.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Αγρίνιο, με ρίζες από τη Σμύρνη. Από αρκετά νεαρή ηλικία είχα ροπή στην έκφραση του προφορικού, αλλά και του γραπτού λόγου. Θυμάμαι τον εαυτό μου, στα μαθητικά μου χρόνια, να γράφει ποιήματα, μικρές ιστορίες και κείμενα που αντικατόπτριζαν τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες μου γύρω από τον κόσμο και την ύπαρξή μου μέσα σε αυτόν.

Τελειώνοντας το λύκειο, σπούδασα Web Design και Graphic Arts στην Αθήνα. Πάντα μου κέντριζε το ενδιαφέρον η τέχνη και ειδικά η ζωγραφική και η μουσική, που για εμένα, είναι η πηγή έμπνευσής μου.

Όταν το βιβλίο μου είχε πλέον τελειώσει και κλήθηκα να το υπογράψω, αποφάσισα να μην χρησιμοποιήσω το πραγματικό μου όνομα, αλλά το ψευδώνυμο  S. K. Dallís, το οποίο δεν απέχει πολύ από το πραγματικό. Πήρα αυτήν την απόφαση με βάση την οπτική που έχω για τον ίδιο μου τον εαυτό μέσα από το πρίσμα της συγγραφής.

 

  1. Νομίζω ότι αυτό το βιβλίο είναι η πρώτη σου, παρθενική εμφάνιση στον χώρο της συγγραφής και της έκδοσης. Ποια είναι η περίληψη της πλοκής του έργου σου;

Πολύ σωστά! Είναι το πρώτο μου επίσημο συγγραφικό εγχείρημα. Πρόκειται για ένα άκρως φανταστικό μυθιστόρημα που απευθύνεται στους λάτρεις του λογοτεχνικού είδους.

Βρισκόμαστε σε έναν φανταστικό κόσμο, το Erden. Η πλοκή ξεκινάει με τον βίαιο και απρόσμενο θάνατο του βασιλιά Eodwulf Valcor, του μεγαλύτερου βασιλείου, Vermeil.  Τα ινία περνούν στον μονάκριβο υιό του, Edgar, που καταρρακωμένος από τον χαμό του λατρεμένου του πατέρα πρέπει να φανεί αντάξιος της γενιάς του. Η μητέρα του, Destiny Valcor Duval, πεπεισμένη ότι ο υιός της πρέπει να γίνει ο βασιλιάς ολόκληρου του Erden, βάση μιας αρχαίας προφητείας, δρα υπόγεια και μηχανορραφεί για την επίτευξη του στόχου της.

Στον αντίποδα, παρακολουθούμε την ιστορία της οικογένειας των Aimar στο φέουδο Holton, που θέλει διακαώς να εισέλθει στους κόλπους της βασιλικής οικογένειας του Vermeil. Η οικογένεια των Aimar περνά την πιο σκοτεινή της περίοδο. Δολοπλοκίες, μίση, πάθη και έρωτες, ανατρέπουν τις ισορροπίες και οι ήρωες ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί.

Αργότερα, στην εξέλιξη του βιβλίου, κάνει την εμφάνισή του το μικρότερο σε έκταση, βασίλειο του Erden, Sandrin. Εκεί γινόμαστε αυτόπτες μάρτυρες της όμορφης πλευράς της ζωής. Είναι σαν μια ανάπαυλα στην εκρηκτική εξέλιξη της μέχρι τότε ιστορίας του βιβλίου.

Υπάρχουν βέβαια και οι outsiders, όπως οι Mouloy, Rob, Orelia, Nogour, Valkatush, που μας οδηγούν σε παράλληλους τόπους όπου η ύπαρξή τους θα λάβει σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του RedWar.

Οι ζωές όλων τον ηρώων περιπλέκονται και οδηγούνται σε ατραπούς που περιστρέφονται γύρω από την επάνοδο του Σκοτεινού Άρχοντα Phlegethon που απειλεί με την ολοκληρωτική καταστροφή του Erden.

 

  1. Το βιβλίο σου είναι ένα πληθωρικό μυθιστόρημα φαντασίας. Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με αυτό το είδος παρόλο που είναι περίπλοκο και αρκετά δύσκολο;

Πάντα με ιντριγκάριζαν τα βιβλία με ιστορίες που είχαν ως επίκεντρο τη μαγεία, τους δράκους, τα βασίλεια και τους ιππότες. Δεν πιστεύω πως αποφάσισα συνειδητά να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο είδος. Δεν ξύπνησα μια μέρα να πω στον εαυτό μου, «Θα γράψεις μυθιστόρημα φαντασίας». Η ιδιοσυγκρασία μου, ο τρόπος σκέψης  και η οξυμένη φαντασία μου με οδήγησαν σε αυτό. Για να δώσω ένα μικρό παράδειγμα. Αγαπώ ιδιαίτερα την επική μουσική, την κλασική, τις όπερες. Ταινίες εποχής, που απευθύνονται στον μεσαίωνα και την αναγέννηση, φαντασίας αλλά επίσης και κοινωνικές που βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Οπότε, αναπόφευκτα, για εμένα, οδηγήθηκα στο συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας.

 

  1. Πώς εμπνεύστηκες για τόσα ονόματα ανθρώπων και τόπων;

Ομολογώ ότι αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες διαδικασίες. Ακόμη και η πλοκή του έργου, ήταν πιο εύκολη για εμένα. Κατ’ αρχήν, πριν απαντήσω στην ερώτησή σου, πρέπει να πω ότι η συγγραφή του βιβλίου ξεκίνησε από ένα «κλικ». Τον Ιανουάριο του ’21 και σε καθεστώς καραντίνας, έπαιζα σε κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών ένα πολύ γνωστό παιχνίδι ρόλων που δημιουργείς τον δικό σου χαρακτήρα. Το είχα αρχίσει για τρίτη φορά, λόγω του ότι μου άρεσε πολύ και κάνοντας ένα διάλειμμα, έκανα μια πολύ απλή σκέψη. «Κι αν ο χαρακτήρας μου (του παιχνιδιού πάντα) ζούσε σε έναν άλλο κόσμο;». Πήρα αμέσως ένα μπλοκ Α4 και άρχισα να γράφω λέξεις που μου έρχονταν στο μυαλό.  Άρχισα να γράφω ό,τι μου κατέβαινε στο κεφάλι. Για ημέρες έγραφα λέξεις, σχεδίαζα διάφορα σύμβολα και έκανα το πρώτο προσχέδιο του δικού μου χάρτη. Από εκείνες τις σελίδες, γεννήθηκε το Sandrin, το σπαθί Velinous, ο Valkatush και αρκετές άλλες ονομασίες.

Επομένως, χρησιμοποίησες την τεχνική του brainstorming, την οποία προτείνω κι εγώ στα μαθήματα δημιουργικής γραφής που κάνω! Συγχαρητήρια! Κι έπειτα;

Πριν σκεφτώ την πλοκή του βιβλίου είχα ήδη έτοιμο το προσχέδιο του χάρτη με πολλά ονόματα που θα βοηθούσαν μετέπειτα στην εξέλιξη του έργου. Θυμάμαι ότι ήθελα το πιο ισχυρό βασίλειο να έχει το κόκκινο χρώμα, το αγαπημένο μου, και δημιούργησα το Vermeil που βγαίνει από το Vermillion που σημαίνει κατακόκκινο ζωηρό χρώμα.

Προσπάθησα να αποδώσω κάθε περιοχή με ένα όνομα που να της ταιριάζει. Το Sandrin, παράδειγμα, μου θύμιζε κάτι απλό, αγνό που να είναι άρρηκτα δεμένο με τη φύση. Το έδωσα στην περιοχή που είναι ο επίγειος παράδεισος του Erden. Η Ashenland, που είναι γκρίζα γη, βγήκε από το Ash (στάχτη) και το Land (γη).

Όταν ήρθε η στιγμή για τα ονόματα τον προσώπων, εκεί παιδεύτηκα αρκετά. Το μοναδικό όνομα που είχα ήταν εκείνο του Mouloy, το οποίο έχει και αυτό τη δική του ιστορία.

Άρχισα να γράφω διάφορα ονόματα  στο χαρτί, αλλά δεν μπορούσα να κάνω καμία σύνδεση. Τότε η τεχνολογία με έσωσε. Σερφάροντας στο ίντερνετ έψαχνα για ημέρες ολόκληρες ονόματα και επίθετα, τη σημασία τους, την ιστορική τους προέλευση, τα ιστορικά πρόσωπα. Κανένα όνομα δεν είναι τυχαίο στο βιβλίο μου. Το καθένα έχει τα χαρακτηριστικά του και τη σημασία του. Παράδειγμα η Destiny, την αποκάλεσα με αυτό το όνομα, γιατί ορίζει τη μοίρα πολλών ανθρώπων, αλλά και την εξέλιξη ολόκληρου του RedWar. Σημαντικό παράδειγμα είναι τα ονόματα Grace Bullard που σημαίνει «χάρη» και «κάποιος που είναι δόλιος» αντίστοιχα.

 

  1. Είχες ένα πληθωρικό υλικό. Πώς κατάφερες να το διαχειριστείς και να το οργανώσεις;

Αρχικά, ό,τι σκεφτόμουν το έγραφα σε διαφορετική σελίδα Α4, δίχως να έχουν κάποια συνοχή οι σκέψεις μου. Όταν μάζεψα αρκετό υλικό, το άπλωσα στο σαλόνι και άρχισα να κάνω το πρώτο ξεκαθάρισμα. Πανικός! Χαρτιά παντού με σκέψεις και ιδέες που δεν έβγαζες άκρη. Η λύση ήρθε από τον καλύτερό μου φίλο. Μου έφερε έναν λευκό πίνακα, που γράφεις με μαρκαδόρο. Εκεί πάνω έγραφα και έσβηνα τη χρονική εξέλιξη των ιστοριών. Σημαντική βοήθεια σε όλον αυτό τον κυκεώνα ήταν και πάλι η τεχνολογία. Οι ηχητικές σημειώσεις. Κατέγραφα στο κινητό μου τηλέφωνο ή στο smart watch κάθε σκέψη. Μετά την πέρναγα σε χαρτί κι έτσι, έβαλα μια σειρά. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι μου φαίνεται απλό, αλλά τότε έκανα μήνες ολόκληρους για να βγάλω άκρη, γιατί μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, πρέπει να δουλέψουμε κιόλας!

Όταν, εν τέλει, οργανώθηκα, πήρα νέα μπλοκ Α4 και έγραφα ξανά και ξανά την πλοκή. Με πολύ κόπο απέκτησα έναν μπούσουλα, έναν πρώτο σκελετό του RedWar. Το αστείο είναι ότι από την αρχή ήξερα πώς θα τελειώσει το βιβλίο. Είχα μια αρχή κι ένα τέλος, αλλά έλειπαν όλα τα υπόλοιπα.

Για να είμαι ειλικρινής, προσπάθησα να οργανώσω τις σκέψεις μου με ένα πολύ γνωστό ηλεκτρονικό πρόγραμμα για συγγραφείς. Αλλά τελικά, το χαρτί και το μολύβι είναι το πιο σημαντικό σε έναν συγγραφέα. Πάντα σε βγάζει από τη δύσκολη θέση και πάντα είναι εκεί όταν το χρειάζεσαι για να κάνεις μια γρήγορη σημείωση που μπορεί να αποβεί η πιο σημαντική εξέλιξη στην ιστορία του βιβλίου σου, όπως έτυχε και σε εμένα.

 

  1. Θεωρείς ότι παρόλο που το βιβλίο σου είναι φαντασίας έχει κάποια σύνδεση με την πραγματικότητα; Μπορεί να μας μεταφέρει μηνύματα για αυτόν τον κόσμο και την επίγεια ζωή;

Για εμένα, η φαντασία με την πραγματικότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Το ένα τρέφει και συμπληρώνει το άλλο. Τα μυθιστορήματα φαντασίας απορρέουν από πραγματικά γεγονότα, απλά τα τοποθετούμε σε διαφορετικούς παρονομαστές για να κάνουμε την αφήγησή μας πιο ζωντανή ή πιο πλούσια. Για να δώσουμε διαφορετική διάσταση ή ακόμη και να αντιμετωπίσουμε ένα δικό μας πρόβλημα ή κατάσταση. Εάν έγραφα σε διαφορετικό λογοτεχνικό είδος, το έργο μου μπορεί να ήταν, κατά πάσα πιθανότητα, ένα κοινωνικό βιβλίο.

Η αφήγηση σε φανταστικό περιβάλλον σού δίνει την ευκολία, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα παράλληλο σύμπαν όπου εκεί θα τοποθετήσεις τις δικές σου ιστορίες δίχως να θίγεις άμεσα όλα όσα θες να πεις.

Όταν γράφω, δεν σκέφτομαι ότι πρέπει να θίξω κάποιο θέμα κοινωνικό, πολιτικό ή προσωπικό. Αφήνω η πλοκή να μιλήσει για εμένα και να οδηγήσει τις σκέψεις μου, αλλά μπορώ να βρω αρκετά θέματα που με προβληματίζουν ως άνθρωπο μέσα στο βιβλίο μου.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο θάνατος, η φυσική απώλεια του πατέρα που βίωσα και πέρασε στους ήρωες του βιβλίου μου. Επίσης, η πατριαρχία που ακόμη και σήμερα είναι εμφανής, έμμεσα ή άμεσα, στους κόλπους της οικογένειας. Τα κοινωνικά ταμπού για κάθε είδους διαφορετικότητα και η υπεροψία και η αλαζονεία όσων κατέχουν οικονομική ή κοινωνική δύναμη. Προβληματισμοί που δυστυχώς είναι βαθιά ριζωμένοι στην ψυχοσύνθεσή μας.

 

  1. Θα ήθελες να συνεχίσεις να εκπροσωπείς αυτό το είδος ή θα ήθελες να δοκιμαστείς και να πειραματιστείς και με άλλα λογοτεχνικά είδη;

Όπως προανέφερα, δεν επέλεξα συνειδητά το συγκεκριμένο είδος λογοτεχνίας, αλλά πιστεύω ότι είναι το μόνο είδος που σου δίνει άπλετη ελευθερία των όσων θες να εκφράσεις. Είναι ένα πιο «εύπεπτο» είδος λογοτεχνίας και μια πλατφόρμα που μπορείς να θίξεις οποιοδήποτε θέμα δίχως να αναφερθείς σε πραγματικά γεγονότα. Είναι ουσιαστικά μια διέξοδος από την πραγματικότητα, βασισμένη σε αυτή.

Αν δοκίμαζα κάποιο άλλο είδος, μάλλον θα ήταν ένα θεατρικό έργο.

 

  1. Γιατί αποφάσισες το πρώτο σου βιβλίο να είναι ηλεκτρονικό; Θεωρείς ότι υπάρχει ένα μεγάλο κοινό που έχει κάνει στροφή στο ηλεκτρονικό βιβλίο;

Όντας άνθρωπος που αγαπά την τεχνολογία, επέλεξα την ψηφιακή μορφή για πολλούς και διαφόρους λόγους. Ο πρώτος και κύριος για εμένα ήταν η απόλυτη αυτονομία που μπορεί να έχει ο συγγραφέας στο έργο του. Ανεβάζοντάς το σε μία πλατφόρμα μπορείς να το διοχετεύσεις στην αγορά και να φτάσει σε οποιονδήποτε Έλληνα ή γνώστη της ελληνικής γλώσσας ανά τον κόσμο. Σου δίνει την ευκολία να το έχεις πάντα μαζί σου δίχως να χρειάζεται να κουβαλάς ένα συμβατικό βιβλίο. Επίσης, το κοινό του μέλλοντος θα απευθύνεται όλο και πιο πολύ στις ψηφιακές μορφές βιβλίων. Όπως έγινε και με τη μουσική.

Για να είμαι ειλικρινής, είμαι λάτρης του κλασικού βιβλίου. Αγαπώ την αφή του, τη μυρωδιά του. Αλλά δυστυχώς, το να συνεργαστείς με έναν εκδοτικό οίκο σημαίνει ότι θα υπάρχουν παρεμβολές στο όραμα που έχεις ως συγγραφέας για το βιβλίο σου, κάτι που είναι αποθαρρυντικό. Υπάρχει βέβαια και ο δρόμος της αυτοέκδοσης, αλλά δυστυχώς, το κόστος είναι ένας βασικός παράγοντας στις μέρες μας.

Οπότε η ψηφιακή μορφή μού δίνει μια σειρά από δυνατότητες που οι κλασικές μέθοδοι δεν μπορούν να μου προσφέρουν αυτή τη στιγμή.

 

  1. Ποιοι είναι οι στόχοι σου από αυτό το πρώτο σου βιβλίο;

Ξεκίνησα να γράφω δίχως να έχω στη σκέψη μου ότι κάποια στιγμή θα φτάσει στα χέρια του κοινού. Έγραφα γιατί ήταν κάτι αναγκαίο για εμένα.

Πλέον, το μόνο που εύχομαι είναι να καταφέρει να ταξιδέψει τον αναγνώστη και να τον αποσπάσει από την καθημερινότητά του. Να συνδεθεί έστω και με έναν χαρακτήρα του βιβλίου και να ζήσει τη δική του περιπέτεια στον κόσμο του RedWar.

 

  1. Έχεις κάποια συγγραφικά σχέδια για το μέλλον;

Ξεκίνησα να γράφω το RedWar σκεπτόμενος ότι είναι ένα μυθιστόρημα τριλογία. Οπότε εξαρχής είχα ένα πολύ γενικό πλάνο του τι θα συμβεί στο κάθε βιβλίο. Αυτήν την περίοδο βρίσκομαι στη συγγραφή του δεύτερου μέρους, RedWar: Divisions (Κόκκινος Πόλεμος: Διαιρέσεις).

Όταν ολοκληρωθεί η τριλογία, θα ακολουθήσει ένα spin off με τη ζωή ενός κεντρικού ήρωα του RedWar κι ένα δεύτερο με μικρές ιστορίες, παράλληλες με την τριλογία.

Εύχομαι το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε να με ακολουθεί για το υπόλοιπο της ζωής μου, δημιουργώντας ιστορίες που θα κρατούν συντροφιά στους λάτρεις της φανταστικής λογοτεχνίας και όχι μόνο.

 

Σε ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου έδωσες να παρουσιάσω στην προσωπική σου ιστοσελίδα το βιβλίο μου και εύχομαι να σε συναντήσω ξανά μιλώντας για το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας μου. Καλή επιτυχία σε ό,τι και να κάνεις. Πιστεύω ό,τι πραγματικά το αξίζεις.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κι εγώ! Καλά συγγραφικά ταξίδια!

fantasy_books, fantasy, science_fiction, μυθιστορήματα_φαντασίας, φαντασία, επιστημονική_φνατασία

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 230