Skip to main content

Επιστημονικές Εργασίες (βοηθητική εκπόνηση)

Είστε φοιτητές σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, ΕΑΠ, ΑΠΚΥ; Μπορείτε να λάβετε οδηγίες και σχεδιάγραμμα για την εκπόνηση της εργασίας σας! Μείωση κόπου, σίγουρη αποτελεσματικότητα!

 

 

Πώς γράφουμε μία επιστημονική εργασία.

Η επιστημονική έρευνα απαιτεί οργάνωση, πειθαρχία και αυτοπειθαρχία, αλλά προπαντός ένα συγκεκριμένο σύστημα και συγκεκριμένες τεχνικές.

Και είμαστε εδώ για να σας τις παρουσιάσουμε σύντομα και περιεκτικά:

Βήμα 1ο: Καθορίζουμε και κατανοούμε το θέμα της εργασίας μας. Διακρίνουμε τα δεδομένα από τα ζητούμενα στα όποια πρέπει να απαντήσουμε.

Βήμα 2ο: Γράφουμε ένα σχεδιάγραμμα - πλάνο της εργασίας μας. Οι εργασίες αποτελούνται συνήθως από: Εισαγωγή, όπου καταγράφεται το θέμα, ο τρόπος και οι μέθοδοι έρευνας και οι υποθέσεις που θα επιβεβαιωθούν ή θα απορριφθούν στο τέλος της εργασίας. Χωρίζουμε τα ζητούμενα και επεξεργαζόμαστε το καθένα ξεχωριστά.

Βήμα 3ο: Συλλέγουμε το υλικό (βιβλία, άρθρα, μελέτες κτλ.) και το μελετάμε. Επιλέγουμε τί θα γράψουμε για νσ καλύψουμε τα ζητούμενα. Κάνουμε ένα σχεδιάγραμμα για κάθε κεφάλαιο που δίνει απαντήσεις και αναλύσεις σε κάθε ένα από τα ζητούμενα της εργασίας μας. Αποφασίζουμε πόσες παράγραφοι θα υπάρχουν σε κάθε κεφάλαιο και τί θέμα θα έχει η κάθε μία. Στη συνέχεια, τις αναπτύσσουμε.

Βήμα 4ο: Επίλογος ή/και Συμπεράσματα: Συγκεφαλαιωση της εργασίας, επιβεβαίωση ή απόρριψη υποθέσεων και δικά μας συμπεράσματα.