Skip to main content

Μαίρη Ελευθεριάδου, Το πιο μελωδικό ρεφρέν: Μουσική και Λογοτεχνία δημιουργούν ένα μοναδικό αριστούργημα!

Το πρώτο μυθιστόρημα της Μαίρης Ελευθεριάδου, Το πιο μελωδικό ρεφρέν, από τις εκδόσεις Οσελότος αποτελεί ένα καλοδουλεμένο και καλογραμμένο βιβλίο με εξαιρετική σύλληψη της κεντρικής του ιδέας παρόλο το νεαρό της ηλικίας της συγγραφέα. Η Μ. Ελευθεριάδου κάνει το συγγραφικό της ντεπούτο με ένα βιβλίο που αξίζει να σημειωθεί για την αρτιότητά του, τον ρομαντισμό και τον λυρισμό του.

Δύο πρωταγωνιστές, η Ηλέκτρα και ο Πέτρος, βιώνουν τη δική τους ερωτική περιπέτεια με φόντο την ανεπανάληπτικη πόλη της Αθήνας με τις ποικίλες αντιθέσεις της. Φοιτητικά όνειρα και στόχοι, νεανικές ελπίδες, έντονα συναισθήματα υφαίνονται μέσα από μια εξαιρετική πλοκή, της οποίας τα διάφορα κομμάτια συγκροτούν σαν παζλ την ταραχώδη πορεία του έρωτα των δύο αυτών νέων. 

Πέρα από τον Πέτρο και την Ηλέκτρα όμως, την πλοκή του βιβλίου συμπληρώνουν και εμπλουτίζουν και άλλοι χαρακτήρες, φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού, εξίσου καλοδουλεμένοι συνεισφέροντας διαφορετικά στοιχεία της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης και συμβάλλοντας -ο καθένας με το δικό του λιθαράκι- στη σύνδεση και την επανασύνδεση των δύο ηρώων. 

Επιπλέον, εκτός από την Αθήνα, σημαντικό ρόλο κατέχουν και άλλα μέρη τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού (Γαλλία, π.χ. Μπορντώ και Μονμάρτη). Οι περιγραφές των τόπων, αλλά και των συναισθημάτων είναι καταπληκτικές, στην κατάλληλη έκταση, χωρίς να μακρυγορούν και να κουράζουν τον αναγνώστη. 

Η σύλληψη της ερωτικής αυτής ιστορίας μέσα από τραγούδια -κάθε κεφάλαιο συνδυάζεται με ένα τουλάχιστον τραγούδι- είναι πρωτότυπη και σκιαγραφεί με γλαφυρότητα και λυρισμό τα βαθύτερα συναισθήματα των λογοτεχνικών ηρώων.

Το πιο μελωδικό ρεφρέν αποτελεί μια εξαιρετική και αξιέπαινη προσπάθεια μυθιστορηματικής συγγραφής από μια νέα και πολλά υποσχόμενη συγγραφέα. Η ρομαντική αφέλεια της διήγησης, η ζωντάνια των διαλόγων, η γλαφυρότητα των περιγραφών, η ατόφια συναισθηματική αθωότητα που έχει χαθεί στις μέρες μας αποτελούν βασικά θετικά στοιχεία του έργου αυτού.

Μπορεί λοιπόν, η πρώτη αγάπη να είναι και η παντοτινή; Κι αν ναι, κάτω από ποιες προϋποθέσεις; 

Όλες οι απαντήσεις δίνονται με το πιο μελωδικό ρεφρέν που θα μπορούσατε να διαβάσετε ποτέ σας! 

  • Δημιουργήθηκε στις
  • Τελευταία ενημέρωση στις
  • Προβολές: 1101